Κυκλοφορούν τα graphic novels:

CONAN: Τα Χρονικά ενός Θρυλικού Ήρωα νο2 (graphic novel)

Οι δυο εικονογραφημένες περιπέτειες του ατρόμητου ήρωα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο έχουν όλα εκείνα τα συστατικά που έκαναν τόσο αγαπητές τις ιστορίες του Robert E. Howard: συναρπαστική πλοκή, επικά κατορθώματα, πανέμορφες ηρωίδες και πανίσχυρους, φθονερούς μάγους.


Η πρώτη ιστορία έχει τίτλο «Οι Ανθρωποι του Μαύρου Κύκλου» και αποτελεί διασκευή του ομώνυμου διηγήματος του Αμερικανού συγγραφέα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Weird Tales το 1934. Ως αρχηγός της φυλής των Αφγκούλι, ο Κόναν έρχεται αντιμέτωπος με τους μοχθηρούς Μαύρους Προφήτες του Ορους Γίμσα. Η δεύτερη ιστορία, με τίτλο «Η Κατάρα του Νεκροζώντανου», αποτελεί ελεύθερη μεταφορά ενός διηγήματος του Howard που δεν εντάσσεται στη μυθολογία του Κόναν, αποτελεί ωστόσο την πρώτη ύλη για μια συναρπαστική περιπέτεια, όπου ο Κιμμέριος ήρωας ενώνει τις δυνάμεις του με τη θρυλική Red Sonja για να αντιμετωπίσει μια υπερκόσμια απειλή.

Οι Roy Thomas και Steve Buscema, δημιουργοί των κλασικών πλέον σειρών «Conan the Barbarian» και «The Savage Sword of Conan», ζωντανεύουν τις περιπέτειες ενός από τους μεγαλύτερους ήρωες της σύγχρονης φανταστικής λογοτεχνίας.

   

CONAN: Τα Χρονικά ενός Θρυλικού Ήρωα (graphic novel)

«Μάθε, ω, Πρίγκιπα, ότι ανάμεσα στα χρόνια που οι ωκεανοί κατάπιαν την Ατλαντίδα και τις εξαίσιες πολιτείες και σε εκείνα που είδαν την άνοδο των γιων του Αρείου υπήρξε μια εποχή πέρα από κάθε

φαντασία, όταν τα λαμπερά βασίλεια απλώθηκαν στη γη σαν γαλάζιοι μανδύες κάτω απ’ τα άστρα. Η Νεμεδία, το Οφίρ, η Βρυθυνία, η Υπερβορεία, η Ζαμόρα με τις μαυρομάλλες γυναίκες… η Ζινγκάρα με τους ευγενείς πολεμιστές, το Κοθ, που συνόρευε με τα βοσκοτόπια του Σεμ, η Στυγία με τους σκοτεινούς της τάφους…
Αλλά το πιο περήφανο βασίλειο στον κόσμο ήταν η Ακουιλονία, βασίλισσα της ονειρεμένης Δύσης. Τότε ήρθε ο Κόναν ο Κιμμέριος, μαυρομάλλης, με βλέμμα σκοτεινό κι ένα σπαθί στο χέρι, κλέφτης, επιδρομέας, φονιάς, κάποτε αφάνταστα μελαγχολικός, άλλοτε αφάνταστα εύθυμος, για να συντρίψει τους διαμαντοστόλιστους θρόνους της γης κάτω απ’ τα σανδάλια του…»

Μια συλλεκτική έκδοση που περιλαμβάνει τρεις εικονογραφημένες περιπέτειες που βασίζονται στο έργο του R.E. Howard. Οι Roy Thomas και Steve Buscema, δημιουργοί των κλασικών πια σειρών “Conan the Barbarian” και “The Savage Sword of Conan”, ζωντανεύουν τις περιπέτειες ενός από τους μεγαλύτερους ήρωες της σύγχρονης φανταστικής λογοτεχνίας.


ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ
ΤΩΝ ROY THOMAS ΚΑΙ JOHN BUSCEMA